World-class medical cooling systems

– Reliable solutions with high-end support

BrainCool AB (publ) får ny order av IQool™ System från Utah, USA

2020-04-22

Ännu ett sjukhus har lagt order på ett IQool™ System med motsvarande ordervärde om cirka 300 000 SEK, utan behov av test och utvärdering.

Denna order är ytterligare ett tecken på att produkten accepteras baserat på evidens och prestanda från andra sjukhus i USA och Europa.

Vi förväntar oss att fortsätta implementera produkten i Utah och andra delstater i den västra delen av USA under 2020.

VD Martin Waleij kommenterar:

Denna order har alltså erhållits utan behov av test och utvärdering, vilket ger en tydlig signal om värdet av produkten för intensivvården under rådande COVID-19 situation. Trots att sjukhusen har hållit stängt för möten/utbildningar under april månad, öppnar de nu upp för snabb installation och utbildning, eftersom produkten även har hanterat feberpatienter med COVID-19 på andra sjukhus.

r mer information

Martin Waleij - VD                                                                 
+46 - 733 -93 70 76                                                                                          
E-post: martin.waleij@braincool.se

Om BrainCool AB (publ)

BrainCool AB (publ) är ett innovativt medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer ledande medicinska kylningssystem för indikationer och områden med betydande medicinska mervärden inom sjukvården. Bolaget fokuserar på två affärsområden, Brain Cooling och Pain Management. BrainCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market.